Blogok

"Szeretem a fürdőszobát" pályázat különdíjasa: Szabó Veronika

Gratulálunk Szabó Veronikának a pályamunkához, amelyben egy kis alapterületű fürdőszoba nagyon átgondolt, gyakorlatias, letisztult terve készült el. 

 

"Műleírás”

Egy kedves, vidéken élő házaspár kért fel budapesti lakásuk felújításához.

Az 51 négyzetméteres ingatlant főiskolára készülő lányaik számára vásárolták. A lakásban 1 szoba, 2 félszoba, konyha, kis fürdő, WC, előszoba található. Megbízóim családi házhoz szoktak, emiatt szerették volna, ha a terek nagyobbnak hatnak.

Statikus bevonásával igyekeztünk a lakást az igényeknek megfelelően átalakítani.

Az egyik leglátványosabb változás a fürdőszoba és a WC összenyitásával történt. Azonban még így is egy viszonylag kicsi, 4.99 nm-es helyiséget kaptunk, tehát jól át kellett gondolni a berendezést.

A válaszfalat lebontottuk, az egyik ajtót megszüntettük, ennek helyére került át a törölközőszárítós radiátor. Ez nem standard méretű, olyat kerestünk, hogy alá elférjen egy lenyitható, fali ülőke.

Az ajtóval szemközti, hosszabb falra felkerült mennyezetig egy 18 cm vastag gipszkarton réteg, ebben tudtuk elrejteni a csöveket, a WC-hez szükséges falba szerelhető tartályt, a bidézuhany és a fali csaptelep tartozékait. Ez a gipszkarton fal nem fut végig a fürdőszoba teljes hosszán, a sarokbelépős zuhanykabinig tart, így a zuhanyzóban nyertünk egy kis plusz teret.

A lányok szerettek volna egy – a lehetőségekhez mérten – tágas, kényelmes fürdőszobát, így abban már a tervezés elején megegyeztünk, hogy a mosógép a konyhában kap helyet.

A reggeli közös készülődés gördülékenyebbé tétele miatt egy extra méretű, egyedi gyártású mosdópult készült, erre lett ültetve a különleges formájú mosdó, amihez fali süllyesztett csaptelepet választottunk. A sminkeléshez egy 120 cm széles, beépített LED világítással rendelkező tükör került a falra.

Ahogy a lakás többi helyiségében, úgy a fürdőszobában is törekedtünk a környezetbarát, hosszú élettartamú megoldásokra. A berendezésnél megbízóimnak fontos volt, hogy olyan termékeket válasszanak, melyek egyediek, formailag érdekesek, ugyanakkor letisztultak, praktikusak, műszakilag jól átgondoltak és biztonságosak. Ezért esett a választás a Ravak termékekre.

A Matrix családból választott sarokbelépős zuhanykabin igazán praktikus kis fürdőszobákban is. Számos pozitív tulajdonságából kiemelném a speciális felületkezelést, ami meggátolja a vízkőképződést az üvegfelületen, így a 18-19 éves lányoknak a takarítás ezen részével nem kell majd bajlódniuk. A legtöbb termék a Chrome koncepcióból került beépítésre, mely az egyszerű szépséget képviseli. Tökéletesen letisztult formái jól kombinálhatóak más fürdőszobai felszereléssel. Így például a 10° koncepció darabjaival, melyből a kiegészítőket válogattuk, hogy egy kis mozgalmasságot, fiatalos lendületet adjunk a térnek.

Személyes kedvencem a „Moon 3” mosdó, mely szabálytalan körvonalával, légiességével tökéletesen ellensúlyozza a fürdőszobában lévő szögletes formákat. 36m2 alapterületű háló – fürdőszoba tervezése