Blogok

Élvezettel tervezni nyugdíjazás után is - Tervező: Kasza Zsuzsa

 

Kasza Zsuzsa, 75 éves építészmérnök felhasználónk az ARCHLine.XP-vel készített hobby munkáival illusztrálva meséli el nekünk, évekkel ezelőtt milyen úton tanulta meg használni a szoftvert.

"2000-től, amikor nyugdíjaztak, pár évig magántervezőként dolgoztam, de nagy hátrányt jelentett számomra az, hogy még a számítógéphez sem értettem. Elérhetetlennek éreztem, hogy tervező programon dolgozhassak.

Áttörést az ARCHLine.XP által kiadott Építészeti Tervező demó program jelentett, ami végre sokkal könnyebben megemészthetőnek tűnt, mint amikről addig tájékozódhattam. Ahhoz, hogy ezt kipróbálhassam, 2005-ben elvégeztem egy alapfokú számítógépes tanfolyamot.

Először egy 2D-s programverziót vásároltam az ARCHLine-tól, ezt követően erőmhöz képest évről évre figyelemmel kísértem a fejlesztéseket és többször bővítettem. Az ARCHLine.XP munkatársai oktatási segédletekkel, telefonos segítségnyújtással, bemutatókkal segítették a program elsajátítását.

Elképesztő időutazásban volt részem mióta tervezőirodában pauszpapíron, tuskihúzóval, logarléccel, mártogatós tollal dolgoztunk és egy közönséges penge jelentette a delete gombot! 

A mellékelt terveket az ARCHLine.XP 2015 építész és belsőépítész program Komfort változatával, és egy burkolat modul segítségével készítettem. Azzal, hogy idén a programom kiegészült a Professional változat előnyeivel, újabb kihívást kaptam. Szívesen tervezgetek, élvezem a belsőépítészeti lehetőségeket annak ellenére, hogy aktív tervezői munkát már nem végzek."

Kasza Zsuzsa

A lenti galériában megnézheted felhasználónk terveit.

Zsuzsa példájával szeretnénk mindenkit arra bátorítani, hogy merjen belekezdeni az ARCHLine.XP tervezőprogram elsajátításába. Ehhez segítséget biztosít Alapfokú tanfolyamunk és számtalan ingyenesen elérhető Oktatóvideónk.