Blogok

Tervező: Nagyné Koch Noémi

Nagyné Koch Noémi vagyok, az Akantusz Lakberendezési Stúdió vezetője. Kezdetben teamben dolgoztunk, ma a tervezést már egyszemélyben végzem. Technikai oldalon azonban bővült a csapat, mivel kivitelezéseket is menedzselünk - többnyire Debrecenben. 18 éve dolgozom a szakmában, és több, mint 10 éve tervezek az archline tervezőprogrammal. A kezdetekkor volt egy kis segítség, de alapvetően önképző módon tanulom újra és újra a lehetőségeket. "

Mindig van új érdekesség és ezzel együtt kihívást is találok benne. Mivel munkám sok esetben belsőépítészet jellegű, ezért nagyszerű, hogy egy olyan program áll rendelkezésemre, ami maximálisan támogatja a munkámat, és nemcsak látványban, designban tudom megtervezni az enteriőrt, de ahhoz belsőépítészeti terveket is tudok biztosítani. Ez utóbbi talán számomra a legfontosabb, mivel végig kapcsolatban vagyok a kivitelezőkkel, ezért egy jó, kidolgozott terv mindennek az alapja és biztosítéka! Sokat dolgozom egyedi tervezésű-gyártású bútorokkal, szeretem a komplex anyaghasználatot.

Projekt bemutatása

Fiatal pár számára készül ez a lakás, két társasházi lakás összenyitása után kaptuk meg a teret, ezért a nem túl ideális, azaz hosszanti lakásforma. Az ingatlan a belváros szívében található, ezért a kommunikációs terek kevesebb hangsúlyt kaptak, lévén vendéglátásra nem kell berendezkedni. Mivel a pihenésé, regenerálódásé itt a főszerep, ezért a hálószoba- gardrób-fürdő egysége volt a legfontosabb, térben is felülmúlva a nappali-konyha étkező hármasát.

Sajnos a belmagasság viszonylag kicsi, így olyan megoldásokat kellett keresnünk, amelyek optikailag növelik a térérzetet: teljes belmagasságban végigfutó falburkolatok, közéjük záródó „tapétaajtók”, indirekt világító és süllyesztett Led-szalagokat tartalmazó, kis mélységű álmennyezetek; helyenként falról mennyezetre átfutó motívumok.

A színvilág számomra kihívás volt, alapvetően szeretem a meleg színeket, ám Megrendelőm kifejezetten a hűvös enteriőr kedvelője, így a fehér és szürke volt a kiindulási pont, hozzá beloptunk egy kevés aranyat, és a kék különböző árnyalatait is.

A kivitelezés még tart, de izgatottan várom én is a megvalósulást.

 

Nagyné Koch Noémi
lakberendező

 

Telefon: +36-30-577-93-39

Facebook: https://www.facebook.com/AkantuszLakberendezes/

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

weboldal: http://akantuszlakberendezes.hu/