Szakmai cikkek

A CAD és a BIM közötti átjárhatóság

Az átjárhatóság jelentése a több helyen való működés képessége.

 

Amikor alkalmazzuk ezt a koncepciót a projektekben, arról beszélünk, hogy lehetőségünk van egyszerre használni a CAD és a BIM szoftvereket, anélkül, hogy bosszantó lenne a fájlok importálása vagy exportálása, nem kell "kiskapukat", kerülő megoldásokat keresnünk, vagy részekre bontanunk a folyamatokat.

 

Az átjárhatósággal sok munkaórát és fejfájást takaríthat meg. Olyan, mint egy jól olajozott gépezet, ahol minden alkatrész teljes összhangban működik egymással. Képzeld el, hogy kizárólag DWG fájlokkal dolgozol, a projektben dolgozó másik kolléga pedig BIM-et használ. Amikor ugyanazon a projekten dolgoztok, egy bizonyos ponton a fájljaitoknak kétirányú kommunikációra van szükségük. Itt jön be a képbe az átjárhatóság fontossága.

 

Ezt szem előtt tartva a kiadtunk egy bővítményt a ZWCAD-hez a 2D rajzok és a 3D modellek közötti hatékony kétirányú konverzió elérése érdekében, könnyed CAD-BIM megoldást nyújtva.

A BIM az elmúlt években egyre népszerűbbé vált, miközben az építészeti szakemberek körében még mindig a CAD szoftver a leggyakrabban használt szoftver. Ezért szükséges egy olyan megoldás, amely zökkenőmentesen integrálja a CAD- és a BIM-szoftvereket, segíthet a hatékony munkavégzésben a különböző tervezési folyamatok alatt.

 

A ZWCAD egy nagy teljesítményű, megbízható és DWG kompatibilis 2D CAD program. Tervezőknek és mérnököknek segít a hatékonyság növelésében kiváló rajzolási lehetőségekkel, nagy teljesítményű fájlkompatibilitással, valamint az ismerős, könnyen használható felülettel és parancsokkal.

 

Az ARCHLine.XP egy sokoldalú és professzionális BIM alkalmazás, amely 2D alaprajzokat, 3D modellezést, műszaki dokumentációt és fotorealisztikus renderelést biztosít az építészeti és belsőépítészeti igényekhez.

 

A ZWCAD és az ARCHLine.XP közötti szakadék áthidalására fejlesztettük ki az ARCHLine.XP plugint a ZWCAD-hez. Ez lehetővé teszi a DWG vagy IFC formátumú rajzok közvetlen átvitelét e két program között, és elkerüli a fárasztó import/export feladatokat.

A ZWCAD és az ARCHLine.XP hatékony és könnyed CAD-BIM megoldást kínál azoknak, akik ismerik a CAD-et, de újak a BIM-ben. Ezzel a megoldással kihasználhatják a ZWCAD kiváló 2D rajzolási képességeit, miközben az ARCHLine.XP-ben történő BIM-modell létrehozásával javíthatják az együttműködést és a hatékonyságot.

 

Nézd meg, hogyan működik:



Szeretnél többet megtudni az ARCHLine.XP-ről és a ZWCAD-ről? Nézd meg oktatóvideónkat!

 

A cikk a TotalCAD oldaláról származik, eredeti nyelven itt olvashatja.