Szakmai cikkek

Villa Patmos szigetén - ARCHILAB Studio Görögország

Lafka Nikoletta és Antonis Kiritsis a legutóbbi projektjüket mutatják be nekünk, és arról mesélnek, miért az ARCHLine.XP-t választották tervező munkájukhoz. Olvassátok el a velük készült interjúnkat. 

Mivel foglalkoztok?

Építész stúdiónk van Athén központjában. Épületek, villák kivitelezésével, és lakásfelújításokkal foglalkozunk.
 

Hogy keletkezett ez a projekt?

Ügyfelünk azzal bízott meg minket, hogy egy villát tervezzük a görög Patmos szigetére.
 

Mi volt a fő építészeti koncepció, mely meghatározta az alkotás folyamatát? Honnan jött az inspiráció?

A görög szigeteken nagyon szigorú építészeti szabályokat kell követni. A meglévő épületre jellemző hagyományos formákat nekünk is meg kellett tartani, így a célunk az volt, hogy olyan házat tervezzünk, amelyben megtalálhatóak a tradicionális építészeti elemek. Továbbá arra is törekedtünk, hogy az épület szervesen illeszkedjen a természetes környezetébe, és funkcionalitását illetően megfeleljen a modern életvitelnek. Szerettük volna kihasználni a terep nyújtotta gyönyörű panoráma előnyeit, ezért az egész tervet teljesen ehhez a jellegzetességhez igazítottuk.
 

Mi volt a legnagyobb kihívás a projekt tervezése során?

A legnagyobb kihívást a környezet megtervezése jelentette, szerencsére az ARCHLine.XP program erre is fel van szerelve. A „terep” eszköz segített abban, hogy a domborzat megjelenítése minden részletre kiterjedő és pontos legyen. Így jobban ráláthattunk arra, hogyan lehetne a legjobban kihasználni a kilátás nyújtotta előnyöket az ügyfelünk számára.


Az ARCHLine.XP melyik funkcióját kedvelitek a legjobban?

A kedvencem a belsőépítészeti eszközök között található bútortervező, mellyel egyszerűbb bútorokat tudok gyorsan elkészíteni.
 

Használtál korábban más tervező szoftvereket? Hogyan befolyásolta a meglévő tudásod az ARCHLine.XP-vel kapcsolatos tapasztalataidat?

Sokáig dolgoztunk korábban AutoCAD-del, így a váltás az ARCHLine.XP-re elég egyszerű volt, mivel a két program hasonló koncepción és tervezőeszközökön nyugszik. Azonban, ha 3D modellezésről van szó, az ARCHLine.XP könnyebb és felhasználóbarátabb környezetet biztosít erre a célra. Hasznos, hogy a 3D környezet a kétdimenziós tervezéssel párhuzamosan épül fel.
 

Mit tanácsolnál más felhasználóknak, hogyan lehet az ARCHLine.XP használatát a legjobban elsajátítani?

A legfontosabb a gyakorlás! Még ha nincs is ügyfeled, a legjobb módszer arra, hogy jól megtanuld az ARCHline.XP program használatát az, hogy keresel egy neked tetsző projektet, és létrehozod az ARCHLine.XP-ben. Ezzel párhuzamosan az online elérhető oktató videókat is érdemes nézni, melyek nagy segítséget nyújtanak a tanulási folyamat során. Fontos, hogy mindkét vonalon egyszerre haladj, így hatékonyabb a tanulás.  

A tervlap megtekintéséhez kattints a képre.

Főtervező Antonis Kiritsis, asszisztens Lafka Nikoletta, Athén, Görögország

További tippek hogyan tudod az AutoCAD ismereteid használni az ARCHLine.XP-ben