Szakmai cikkek

Konyhatervezés professzionális szinten

Konyhatervezés professzionális szinten

"Az ARCHLine.XP belsőépítészeti CAD/BIM tervezőprogrammal a teljes konyha, amelynek meghatározó része a konyhabútor, gyorsan és hatékonyan megtervezhető. A konyhabútor használhatósága a rendelkezésre álló tér ismeretében tud kiteljesedni, ezért a konyhához hozzátartozik a burkolatok, a világítástechnika, a berendezési tárgyak, sőt a megfelelő függönyök elhelyezése, megtervezése. Az ARCHLine.XP segítségével válogathatunk kész katalóguselemek között, illetve tervezhetünk pontos méretekkel egyedi bútorokat.

A katalóguselemek felhasználásával pillanatok alatt készíthetünk teljes kiosztású konyhabútor tervet, alsó, felső és magas szekrényekkel, fiókos elemekkel, munkapulttal, mosogatóval és kiegészítő berendezési elemekkel. A tervezés során felhasználható katalóguselemek listája szabadon bővíthető, akár az internetről letölthető készbútorokkal és kiegészítőkkel.

A Konyhatervező eszköz kifejezett erőssége a nyitott kialakítása, aminek köszönhetően egyedi korpuszok, bútorfrontok, bútorcsaládok készítése is lehetséges. Paraméteres, mérettartó, tökéletesen igazodó bútorcsalád létrehozásához elegendő a bútorcsalád egy tagjának megtervezése. Például egy 30, 45, 60 cm széles fiókos bútorcsalád egy eleméből a többi méret létrehozásához elég a szélességet megváltoztatni. Speciális bútorok, pl. konyhaszigetek, bortárolók, egyedi rekeszek, íves elemek is kialakíthatók és beilleszthetők a konyhatervbe.

A terv nemcsak méretében, de stílusában és anyagában is teljesentestreszabható. Könnyen kipróbálhatók különböző variációk, így a legjobb változat megtalálása is gyors és egyszerű. A paraméteres konyhabútorok nyitott, félig nyitott, és zárt állapotban, valamint front nélkül is megjeleníthetők, segítve az esetleges ajtó ütközések felderítését. Az ARCHLine.XP Konyhatervezője igazán felhasználóbarát, kialakítása intuitív tervezést tesz lehetővé. A változtatások azonnal megjelennek és többféle variációból választva hozhat döntéseket a konyha megalkotása során. Akárcsak a program hasonló funkciói, a Konyhatervező is úgy lett kialakítva, hogy az is percek alatt kitapasztalhassa az eszköz használatát, aki még sosem dolgozott vele és mégis újabb és újabb lehetőségeket fedezhet fel a későbbiek során is.

Az ARCHLine.XP-ben látványtervek széles skálája áll rendelkezésre. Készíthetünk fotó-realisztikus képeket, animációs filmet, vagy virtuális panoráma 360 bejárást. VR szemüveg használatával átléphetünk a virtuális valóságba, ahol minden olyan, mintha valóság lenne, mintha tényleg már a kész konyhában élnénk. 

A különböző falnézetek, listák, bútorlap műhelyrajzok fontos elemei a konyha tervezésnek – ezek az ARCHLine.XP eszközeivel szintén tökéletes precizitással kialakíthatók.”