Import

Alaprajz importálása képként

Ebben a filmben az alaprajzot képként importáljuk, mérethelyessé tesszük, vagyis kalibráljuk. A már mérethelyes képen kezdhetjük a falak átrajzolását és a teljes modell felépítését.
1.jpg

Alaprajz importálása PDF fájlból képként

Az alaprajzot PDF fájlból képként importáljuk, mérethelyessé tesszük, vagyis kalibráljuk. A már mérethelyes képen kezdhetjük a falak átrajzolását és a teljes modell felépítését.
2.jpg

Alaprajz importálása PDF fájlból geometriaként

Most az alaprajzot PDF fájlból vonalrajzként importáljuk, Ez egy pontos, gyors módszer, amely töredékére csökkenti a PDF-ben kapott terv építészeti feldolgozásának idejét. A geometria import vonalakat és sokszögeket jelenít meg a megadott színnel és vonalvastagsággal.
3.jpg

DWG import 1.

Az építészeti tervfeldolgozás egyik leggyakoribb esete a DWG rajz feldolgozása. Nézzük meg, hogy hogyan történik ilyenkor az import, és hogy mire kell figyelni.
4.jpg

DWG import 2.

Ebben a videóban a DWG rajz feldolgozását folytatjuk. Helyezzük el a nyílászárókat, valamint hozzunk létre födémet.
5.jpg

IFC import

Az építészeti tervfeldolgozás folyamán az alaprajzot különböző fájlformátumban kaphatjuk meg az építésztől. Nézzük, amikor IFC modellként kapjuk meg.Ennek a fájltípusnak a jellegzetessége, hogy a beimportált modellel nemcsak 3D-t kapunk, hanem rengeteg információt is az elemekben tárolva.
6.jpg

Excel fájl import

Az Excel fájl import segítségével Excel táblázatokat helyezhetünk el valódi táblázatként a rajzra. Az import során egy teljes munkalapot vagy a munkalap egy megjelölt tartományát választhatjuk ki. 
0-3.jpg