PROJEKT SZERVEZÉS

Fólia láthatósági csoportok 2019

A fólia láthatósági csoportok célja a használat szempontjából összetartozó fóliák egy lépésben történő ki/be kapcsolhatósága a rajzon.
0-2.jpg

Biztonsági archívum

A program az egy napnál régebbi fájlok esetén létrehoz egy biztonsági másolatot, az utolsó mentés dátumával kiegészítve, mielőtt a mentéssel felülírná a fájlt.
0-3.jpg

Automatikus mentés

A programban létezik egy olyan funkció, ami arra szolgál, hogy bármilyen rendellenes leállásnál, például áramszünet esetén, ne vesszen el az eddigi munkánk. Ezt Automatikus helyreállítási adatok mentésének nevezzük.
0-4.jpg

Projekt szervezés

Ahhoz, hogy a projektünk rendezett, és könnyen kezelhető legyen a projekt megfelelő szervezésére van szükség. A projekt szervezése alatt két fontos lépést szükséges alkalmaznunk: A fóliák megfelelő kezelése és a nézetek megfelelő beállítása, elnevezése.
0-5.jpg

Nagy projektek kezelése

A tervezés során a projekt mérete jelentősen megnőhet. Érdemes időt szánnunk a projekt méretének csökkentése érdekében a projekt tisztítására. A projekt tisztításához négy lépést szükséges megtennünk. Az első a felesleges 3D testek törlése, a 2. és a 3. a túl nagy méretű illetve túl sok anyagot tartalmazó objektumok törlése, végül a 4. pedig a nem használt anyagok törlése a projektből.
0-6.jpg

Élő építészeti elemek

A paraméteres magasság megadás valamennyi elemtipusra alkalmazható. Automatikusan koordinálja az egész projektet, mert a szerkezetek követik a szintek magasság változását a munka során. Példa: a fal teteje mindig kötődjön a felette levő szinten a födém aljához.
0.jpg

Egyedi beállítások alapértelmezetté tétele, Gyári beállítások, Fólia törlése

Az ARCHLine.XP letöltése és telepítése után a program a gyári beállításokkal indul el. Az alapértelmezett beállításokat felülírhatja. Az aktuális beállításait törölheti, ha visszaállítja az ARCHLine.XP gyári beállításait. Az alapértelmezett beállítások bármely fóliája törölhető.
fjhfhfg.jpg

A környezet költöztetése

Ebben a videóban a 2018-as programban új funkciókkal bővült környezet költöztetéssel ismerkedhetsz meg. Megtanulhatod, hogyan hozz létre környezeti csomagot objektumok, anyagok, stílusok exportálásával, és hogyan importáld a létrejövő fájlt. Az utasítás segítségével akár komplett könyvtárakat költöztethetsz egyik gépről a másikra, vagy egyik verzióból egy frissebbe.
0-7.jpg

Részletességi szintek

Ebben a videóban megtudhatod, mik azok a részletességi szintek és hogyan tudod őket használni a munkád során.
0-8.jpg

Szintkezelés

Ismerkedj meg az ARCHLine.XP tervezőprogram szintkezelésével. Többek között az alapértelmezett szintekkel, tárgyak mozgatásával, másolásával és a szintkezelő dialóggal.
0-9.jpg