A Lakberendezők Országos Szövetsége szervezésében az Év Lakberendezője 2023. pályázat lezárult a díjátadó ünnepséggel.

A CadLine Kft. különdíját Kovács Klaudia nyerte.

Gratulálunk a pályamunkához!

CadLine Kft. különdíja 100.000 Ft értékű kupon, mely felhasználható a CadLine Kft. termékeire és szolgáltatásaira 2023.12.31-ig. 


Image

IRODÁVAL ÖSSZEKÖTÖTT LAKÁS A JAPANDI JEGYÉBEN

Kifinomult ízlés és gondos anyagválasztás teszik kivételessé ezt a lenyűgöző enteriőrt. A színek és anyagok harmóniája, valamint a tökéletes beállítások letisztult, mégis izgalmas atmoszférát teremtenek a belső térben.

MŰLEÍRÁS

A japandi átmenet a skandináv egyszerűség és a japán természetesség között. Alapja a funkcionalitás, valamint a környezetbarát, fenntartható anyagok használata. Ezért ebből a három tagú család környezettudatos életéhez tökéletesen illő stílusból merítettem ihletet a koncepcióm megalkotásakor. Célom volt egy letisztult, modern, de lágy és lekerekített vonalakkal különlegessé varázsolt enteriőr megalkotása. Az ökotudatos szemléletmód jegyében, főleg természetes (pl. fa padló, bútorok, kő borítású pult, bútorok) és újrahasznosított anyagokból készült bútorok, szövetek és anyagok használatára törekedtem. A technológiai megoldásokban is ez vezérelt, pl. víztakarékos csaptelepeket, víztisztítót, energiahatékony LED fényforrásokat, mozgásérzékelős és időzítős kapcsolókat és világításokat, valamint állítható fény- és színhőmérsékletű lámpákat használtam. A két lakást összekötő fal megbontásával egy tágas, jól felszerelt konyhát terveztem a családnak. Természetes fafurnér bútort választottam tölgy színben, ujjlenyomatmentes ajtólapokkal. A reggeliző pult a konyhapulttal azonos magasságú, így előkészítésre is alkalmas, alatta tárolószekrények vannak. Az étkezőben lévő 8 fős asztal, és a nagy méretű kanapé sok vendég fogadására alkalmas. A nappaliban a beépített szekrényben a tv-t egy egyedi lamellás tolóajtó rejti. A lakásban a hálószobát egy nagyméretű gardróbbal bővítettem. A gyerekszobába egy nagy méretű beépített ágyat terveztem, így nem kell lecserélni pár év múlva, mert kinövi. Felette praktikus szekrények, alatta gurulós fiókok, a gardrób mögé pedig polc került éjjeli szekrény helyett. Az alacsony mászófal biztonságos mozgást biztosít. A tárgyaló tágas, egybenyitott tér egyik felén 6-8 fős tárgyalóasztal projektoros kivetítővel, a másik egy leülős rész, a személyesebb megbeszélésekhez. Az akusztikára nagy hangsúlyt fektettem, a falat borító famintázatú burkolat egy speciális hangpanel, vele szemközt akusztikus panelek vannak, és az egyedi tervezésű padlószőnyeg is segíti a megfelelő hangzást. A tárgyalóból egy rejtettebb tapétaajtón keresztül juthatunk a vendégek elől elzárt folyosóra, innen nyílik a házaspár privát tere az irodákkal és mosdóval, amíg egyikük épp használja a tárgyalót, addig a másikuk zavarás nélkül tud közlekedni a lakás felé ki és be. Az irodákban állítható magasságú monitort és asztalt terveztem, ergonómikus székekkel a gyakori ülőmunkához, és kiegészítő asztalokat is tettem a nagyobb tervek és anyagminták kipakolásához.
Image