Molnár Brigitta március elején vizsgázott Lakberendezés szakon a Szimultán Művészeti Iskolában. A két vizsgamunkáját, egy cseh és egy modern faház terveit mutatja be a blogon.

„Az első feladatunk egy Csopakon elhelyezkedő cseh faház felújítása volt. A megrendelő egy 40 év körüli, egyedülálló gyógyszerész, kineziológus nő, akinek a rendelője ugyanezen a telken elhelyezkedő modern faház (ez volt a 2. feladatunk). 

A felújítás célja az volt, hogy a faház többé ne nyaralóként, hanem hosszútávon lakható házként funkcionáljon. Az átalakítás során cserélve lettek a nyílászárók, a burkolatok, a teljes berendezés, valamint egy kényelmesen használható lépcső is épült. A megrendelő igényeinek megfelelően a külső falak hőszigetelést kaptak, meleg padlóburkolatot és meleg színeket használtam az enteriőrökben. Külön kérésre a nappaliba kinyitható kanapé került, ami ágyként funkcionál a vendégek számára. 

Alaprajzilag nem történt nagy változás, csak a konyha oldalsó falát szüntettem meg, így fizikailag egy térbe került a nappalival. Erre legfőképpen helyhiány miatt volt szükség. Azon a falon ahol az ajtó helyezkedett el, most egy üvegbetét van, ezzel is több fényt juttatva a folyosóra. Az emeleten pedig bontásra kerültek a farostlemezek. Mivel a ház belmagassága és alapterülete sem túl nagy, így minden tárolási lehetőséget ki kellett használni. Ezért került a lépcső alá is egyedi beépített szekrény, és az emeletre is (ahol egyébként csak a háló és a "gardrób" helyezkedik el) végig a tető és a födém csatlakozása mentén alacsony beépített tolóajtós szekrények készültek. 

A ház egész stílusára jellemzőek a bohém, etnikus motívumok, a földszínek és a sok fa alapanyag. Így egy egészen természetközeli légkört sikerült elérni, ami a megrendelő életében is nagyon fontos szerepet játszik.

A cseh faházzal közös telken található egy modern faház, amit a megrendelő hölgy a betegei fogadására alkalmas rendelőként szeretne használni. Ez az új építésű faház eredetileg kisebb vendégházként működött, így az alapvető helyiségek, mint a mosdó vagy a konyha már eredetileg is helyet kaptak benne. 

Egy kis alaprajzi átalakításra itt is szükség volt, mert az eredeti állapotnál két külön bejárata volt a konyhának és a szobának (a mosdó a szobából nyílt), a kettő között nem lehetett házon belül átjárni. 

Az új alaprajzon egy bejárat van, amin belépve a teakonyhával egybekötött váróba érkezünk. Innen lehet megközelíteni a mosdót és a rendelőszobát is. 

A betegek kezeléséhez szükséges gyógyfüvek, gyógyteák, aromák, olajok tárolásához szükséges szekrényeket és komódokat mindenképpen szeretett volna elhelyezni a rendelőben a doktornő. Ezeken kívül került a térbe még egy függőfotel, egy pihenőágy és egy íróasztal két székkel.

A burkolatokat, a színeket, mintákat és az anyaghasználatot, valamint a dekorációs kellékeket a doktornő bohém stílusához igazítottam, amik várhatóan a páciensek gyógyulását is elősegítik majd pozitív kisugárzásukkal.”

Molnár Brigitta

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefonszám: +3630 467 9160

Jelenj meg munkáddal blogunkon!

Küldd be aktuális terveidet képekkel és szöveggel a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre és bizottságunk elbírálja megjelenését.

FEL