Falrétegek befordítása falvégződéseknél

A nyílászárók melletti falszakaszok rétegei automatikusan befordíthatók, viszont a falvégződéseknél erre csak manuális megoldás létezik:

1, Rajzoljon egy vonalat a falvégződéssel párhuzamosan és mozgassa el a fal belseje felé olyan távolságra, amilyen vastag réteget szeretne kialakítani.

 

Falrétegek befordítása_1.png

 

Falrétegek befordítása_2.png

 

2, Kattintson jobb gombbal a szerkeszteni kívánt falra és válassza a Rétegszerkesztés lehetőséget.

Falrétegek befordítása_3.png

3, A fal kiválasztott rétegét sötétkék szaggatott vonallal jelöli a program, valamint a két egymásba metsző négyzet jelöli, hogy éppen melyik réteget szerkeszti. A négyzetre kattintva válassza ki a módosítandó réteget.

Falrétegek befordítása_4.png

 

4, Ha kiválasztotta a réteget, kattintson a réteg szélére és válassza a felugró menüből a Vonallánc beszúrása lehetőséget. A korábban berajzolt szerkesztővonal mentén rajzolja meg az új réteg kontúrját (1, 2, 3, 4 pontok), majd nyomja le az entert. Törölje a szerkesztővonalat a rajzról.

Falrétegek befordítása_5.pngFalrétegek befordítása_6.png

5, A fal rétegrendjének módosítása megtörtént, a következő lépés az egyforma rétegek közötti választóvonal megszüntetése. Jobb egérgombbal kattintson az eltüntetni kívánt vonalra és válassza a Kiegészítők / Faldarab takarása lehetőséget. A vonal két végpontjára kattintva eltünteti a rétegek csatlakozásánál kialakult határvonalat. A folyamatot ismételje meg, mivel mindkét falréteg esetében törlendő ez a vonal.

Falrétegek befordítása_7.png

Falrétegek befordítása_9.png

A végeredmény: folyamatos rétegrend, építészetileg helyes megjelenítés. 

Falrétegek befordítása_8.png

2020.06.03.