LEGFRISSEBB ÉPÍTÉSZETI OKTATÓ VIDEÓK

Kváderkövek a homlokzaton - ARCHLineXP Oktatófilm

A mai oktatóvideóban a kváderkövek elkészítésével és elhelyezésével fogunk foglalkozni. A műemlék jellegű épületek homlokzatán gyakran láthatunk kváderköveket vagy úgynevezett sarokköveket. A kváderkövek régen az épület sarkainak védelmét szolgálták, de a homlokzat díszítése is a céljuk volt. A homlokzat felújítási munkálatok során fontos, hogy ezeket megtartsuk, illetve pótoljuk vagy restauráljuk őket. A modern épületeken is egyre gyakrabban láthatóak ezek a kváderkövek, amelyeknek a mai szerepe a sarok kiemelése. A szabályos négyzet vagy téglalap alakú elemek együttes alkalmazása dekoratív megjelenést biztosít az épületnek. A tervben a kváderköveket burkolat stílusok segítségével hozzuk létre. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Az ARCHLine.XP „3 az 1-ben” BIM tervezőszoftver, melyben egyesülnek az építészet, a belsőépítészet és lakberendezés, továbbá a bútortervezés folyamatai. Felépítése egyszerű és logikus. Felhasználóbarát magyar szoftver, magyar nyelvű segítségnyújtással személyesen vagy online.
132
1
0

Google térkép importálása az ARCHLine.XP programba - oktatóvideó

Ebben az oktatóvideóban a Google térkép importjával fogunk foglalkozni az ARCHLine.XP programba. A Google térkép segítségével az épületet a valós helyszínen, pontos domborzati viszonyok ismeretében tudjuk megjeleníteni. A Google térkép pontos igazítása két beállítást igényel. Az egyik a projekt origójának beállítása, a másik pedig az észak irány helyes megadása. Az ARCHLine.XP a projekt origójába fogja importálni a Google terep referencia pontját. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Az ARCHLine.XP „3 az 1-ben” BIM tervezőszoftver, melyben egyesülnek az építészet, a belsőépítészet és lakberendezés, továbbá a bútortervezés folyamatai. Felépítése egyszerű és logikus. Felhasználóbarát magyar szoftver, magyar nyelvű segítségnyújtással személyesen vagy online.
265
2
0

Kültéri lamellás árnyékolók - ARCHLine.XP

Az épületek üvegfelületein keresztül érkező hő, valamint fény árnyékolására a külső mozgatható árnyékolók a leghatásosabbak. Ebben az oktatóvideóban a különböző kialakítású homlokzatokhoz alkalmazkodó kültéri lamellás árnyékolók létrehozását mutatjuk be. A lamellák és vezetősínek paraméterekkel állíthatók, a vezetősínek formája választható például U, L, I formájú lehet. A zsaluzia forgatható és felhúzható lamellákkal rendelkezik. A lamella lehet íves vagy egyenes formájú. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Az ARCHLine.XP „3 az 1-ben” BIM tervezőszoftver, melyben egyesülnek az építészet, a belsőépítészet és lakberendezés, továbbá a bútortervezés folyamatai. Felépítése egyszerű és logikus. Felhasználóbarát magyar szoftver, magyar nyelvű segítségnyújtással személyesen vagy online.
362
6
0

Ferde födémek, boltozatos mennyezet - ARCHLine.XP oktató videó

Fedezd fel a sokoldalú födém eszközt az ARCHLine.XP-ben! Az oktatóvideónk segítségével megtanulhatod hogyan készíts a födémből keresztboltozatot, negyedkör alakú lejtős teraszt, változó vastagságú erkélylemezt vagy ferde mennyezetet a tetőtérben. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Az ARCHLine.XP „3 az 1-ben” BIM tervezőszoftver, melyben egyesülnek az építészet, a belsőépítészet és lakberendezés, továbbá a bútortervezés folyamatai. Felépítése egyszerű és logikus. Felhasználóbarát magyar szoftver, magyar nyelvű segítségnyújtással személyesen vagy online.
600
10
0

Épület modellezés pontfelhőből - ARCHLine.XP oktatófilm

A mai oktatóvideóban a pontfelhő importálásával és az azzal való munkával fogunk foglalkozni. A térszkenneléses eljárást egyre többen ismerik és használják a munkájuk során, amellyel egy helyiségről, egy lakásról vagy akár egy teljes épületről is készíthető pontfelhő. A videóban megmutatjuk, hogy ezt a pontfelhő technológiát hogyan lehet felhasználni egy helység felmérésére és annak modellezésére. -------------------------------------------------------------------------------- Az ARCHLine.XP „3 az 1-ben” BIM tervezőszoftver, melyben egyesülnek az építészet, a belsőépítészet és lakberendezés, továbbá a bútortervezés folyamatai. Felépítése egyszerű és logikus. Felhasználóbarát magyar szoftver, magyar nyelvű segítségnyújtással személyesen vagy online.
268
4
0

Borítólap nyomtatott dokumentumhoz (beépített és egyéni)

A borítólap egy dokumentum első vagy utolsó oldala. Gyorsan készíthet borítólapot többoldalas PDF dokumentumhoz a beépített vagy egyéni sablon segítségével. Az ARCHLine.XP „3 az 1-ben” BIM tervezőszoftver, melyben egyesülnek az építészet, a belsőépítészet és lakberendezés, továbbá a bútortervezés folyamatai. Felépítése egyszerű és logikus. Felhasználóbarát magyar szoftver, magyar nyelvű segítségnyújtással személyesen vagy online.
159
2
0

Sarokablak és lépcsőházi ablak létrehozása - ARCHLine.XP

A mai oktatóvideóban az ablakokkal fogunk foglalkozni. Az oktatás során megnézzük a sarokablak létrehozásának lehetőségeit. Készítünk egy lépcsőházablakot is, aminek magassága két szintet hidal át. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Az ARCHLine.XP „3 az 1-ben” BIM tervezőszoftver, melyben egyesülnek az építészet, a belsőépítészet és lakberendezés, továbbá a bútortervezés folyamatai. Felépítése egyszerű és logikus. Felhasználóbarát magyar szoftver, magyar nyelvű segítségnyújtással személyesen vagy online.
354
4
0

Íves tetőgerinc szerkesztése - ARCHLine.XP

Ebben az oktatóvideóban bemutatjuk, hogyan készítsünk ívelt gerincű tetőt. ---------------------------------------------------------------------------------- Az ARCHLine.XP „3 az 1-ben” BIM tervezőszoftver, melyben egyesülnek az építészet, a belsőépítészet és lakberendezés, továbbá a bútortervezés folyamatai. Felépítése egyszerű és logikus. Felhasználóbarát magyar szoftver, magyar nyelvű segítségnyújtással személyesen vagy online.
196
3
0

Lépcső korszerűsítése - ARCHLineXP

A mai oktatóvideóban a lépcsőszerkesztéssel foglalkozunk. Először a felmérés alapján elkészítjük a meglévő lépcső modelljét, klasszikus korláttal. Ezután módosítjuk a lépcsőt egy modern, üvegkorlátos, konzolos lépcsőre. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Az ARCHLine.XP „3 az 1-ben” BIM tervezőszoftver, melyben egyesülnek az építészet, a belsőépítészet és lakberendezés, továbbá a bútortervezés folyamatai. Felépítése egyszerű és logikus. Felhasználóbarát magyar szoftver, magyar nyelvű segítségnyújtással személyesen vagy online.
391
1
0

Lakóház modellezése DWG alaprajz alapján - ARCHLine.XP

Ebben az oktatóvideóban egy lakóház modelljét készítjük el az importált DWG alaprajz alapján. Kitérünk a réteges falak használatára is. ------------------------------------------------------------- Az ARCHLine.XP „3 az 1-ben” BIM tervezőszoftver, melyben egyesülnek az építészet, a belsőépítészet és lakberendezés, továbbá a bútortervezés folyamatai. Felépítése egyszerű és logikus. Felhasználóbarát magyar szoftver, magyar nyelvű segítségnyújtással.
674
5
0

Revit RVT és RFA fájlok importálása az ARCHLine.XP programba

RVT Import: Az építészek közötti BIM együttműködés a gyors és egyszerű modellcserén alapul. A Revit RVT modellek kétféle módon használhatók az ARCHLine.XP projekttel: Konvertálás és hivatkozás. Az ARCHLine.XP 2022 átalakítja az eredeti Revit falakat, födémeket, oszlopokat és gerendákat ARCHLine.XP falakká, födémekké, oszlopokká és gerendákká. A többi elem IFC elemmé konvertálódik. RFA Import: Lehet importálni ajtókat, ablakokat, tárgyakat és MEP berendezéseket RFA fájlokból az ARCHLine.XP-be. ------------------------------------------------------------------- Az ARCHLine.XP „3 az 1-ben” BIM tervezőszoftver, melyben egyesülnek az építészet, a belsőépítészet és lakberendezés, továbbá a bútortervezés folyamatai. Felépítése egyszerű és logikus. Felhasználóbarát magyar szoftver, magyar nyelvű segítségnyújtással személyesen vagy online.
246
2
0