ARCHLINE.XP 2022 - A GYORSABB ÉS JOBB TERVEZÉSÉRT

Az ARCHLine.XP 2022 rugalmasan támogatja a BIM projektet elejétől a végéig, a koncepciótervezéstől a részletes dokumentumokat tartalmazó, adatban gazdag 3D modellig. Magával ragadó prezentációs élményt hozhat létre az olyan élvonalbeli technológiákkal, mint a PBR anyagok, a fények színhőmérséklete, a natív Revit import fejlesztések, a Microsoft OneDrive felhő támogatása és a PDF 3D exportálás.

Gyors és hatékony parancsok segítik a tervezési pontosságot, mint például a lejtős és változó vastagságú födém rétegek, falrétegek és fázisok, teljesen testreszabható tolóajtók, új igazítási funkciók 2D és 3D nézetben.

Tervezzen gyorsabban, pontosabban az ARCHLine.XP 2022 használatával!
PBR ANYAGOK

Egy teljesen új anyag definíció került beépítésre a még valósághűbb modell megjelenítésre.

A PBR (Physically Based Rendering) lehetővé teszi a meglévő anyagok minél valósághűbb szimulálását minden fényviszony mellett.  A PBR anyagok textúratérképeken alapulnak, és a térképek leírják a legfontosabb anyagtulajdonságokat, mint például a diffúz, fényes, tükröződő, fémes stb. tulajdonságokat.

pbr_cofeeshop_01.png
color_temp.mp4-high.gif
SZÍNHŐMÉRSÉKLET
Mesterséges fényben színopció helyett színhőmérsékletet is megadhat. A fényhőmérséklet beállításával sokkal valóságosabb hatás érhető el, mint a fény színének változtatásával. A színhőmérséklet 1000 K és 10000 K között állítható, hogy szimulálja a mai izzók fényét
TOLÓAJTÓ KONFIGURÁTOR, ÚJ FOGANTYÚTÍPUSOK

Lehetőség van egyedi tolóajtók létrehozására az Ajtóvarázsló parancs segítségével. A tolóajtók minden paraméterét teljes mértékben testre szabhatja. Az új opciókkal fal előtt és falban futó tolóajtókat is készíthet., ami manapság a legelterjedtebb változat.

Új típusok:

  • Fal előtt futó egyszárnyú tolóajtó
  • Falban futó egyszárnyú tolóajtó
  • Fal előtt futó kétszárnyú tolóajtó
  • Falon belül futó kétszárnyú tolóajtó
tolajt_rovid.mp4-high.gif
mceclip1.png
LÉPCSŐ PIHENŐ VASTAGSÁG VÁLTOZTATÁS
Az ARCHLine.XP automatikusan kiszámítja a lépcső pihenő vastagság alapértelmezett értékét.
Lehetőség van azonban a vastagság értékének felülbírálására más érték megadásával.
LÉPCSŐFOKOK LISTÁJA
A lépcsőfokok grafikus listája segítséget jelent a kulcsméretek áttekintésében és a mennyiségi igények becslésében.
mceclip0.png
mceclip0-1.png
FERDE ÉS VÁLTOZÓ VASTAGSÁGÚ FÖDÉM
Az ARCHLine.XP új lehetőséget kínál a födém lejtés testreszabására, pl. járdán vagy erkélyen, ahol vízelvezetésként természetes lejtést is ki kell alakí­tani egy cementes réteggel. 

A változó vastagság opcióval a födém egy rétege változó vastagságú lehet.

FALRÉTEGEK ÉS FÁZISOK

Fázisszűrők az egész falhoz, valamint a falrétegekhez egyesével is hozzárendelhetők.




mceclip5.png
mceclip02.png
BŐVÍTETT LEHETŐSÉGEK A REVIT IMPORTHOZ

Az Import RVT funkció továbbfejlesztés eredménye, hogy a legfontosabb építészeti elemek megőrzik típusukat és tulajdonságaikat. A fal, födém, oszlop, gerenda az ARCHLine.XP-ben is azonos típusú elemként jelenik meg, azonos tulajdonságokkal, bár kisebb kompromisszumok előfordulnak.

A projekt adatok és a modell, azaz a BIM paraméterek, az elemtípus, a geometria, a falszerkezet, az anyagok a Revit modell  importálásra kerülnek.

A családok az ARCHLine.XP-ben stílusokká alakulnak át.

A Revit modell linkelt modellként történő importálása hasznos referencia és koordinációs célokra.

3D PDF FÁJLOK EXPORTÁLÁSA
A 3D PDF lehetővé teszi 3D tartalommal rendelkező, interaktív PDF dokumentumok létrehozását. A 3D modelleket PDF-fájlokba, a legnépszerűbb fájlformátumba mentheti és oszthatja meg. Az egyes részek forgatását, nagyítását, renderelési módját, megvilágítását, háttérszínét és láthatóságát az Adobe Reader szabványos vezérlőelemeinek segítségével állíthatja be.
3d-pdf.gif
mceclip0.png
Útszelvény anyagainak beállítása a keresztmetszeti profilon
Útszelvény profilváltozások az ARCHLine.XP 2022-ben. Az út különböző részeihez (pl. járda, zöldterület, út stb.) különböző anyagokat határozhat meg. Ez az új funkció lehetővé teszi, hogy összetettebb és élethűbb utakat hozzon létre a terepen anélkül, hogy később módosításokat kellene végeznie.
Projekt tisztító
Egyszerű és hatékony eszköz a projektfájlok méretének csökkentésére. Egyetlen lépésben eltávolíthat minden felesleges és nem kívánt elemet a projektjéből. Ez az eszköz kezeli a projekt összes hozzáadott fájlját, objektumát, stílusát, stb. 
mceclip11.png
mceclip01.png
Elemek igazítása 2D és 3D nézeten

Az Igazítás eszköz új lehetőségeket kínál.

Sok tervező manuálisan igazítja egymáshoz az objektumokat. Ez a megoldás túlságosan időigényes és egyáltalán nem pontos. Az Igazítás eszközzel másodpercek alatt megadhatja az objektumok pontos helyét. Ez az eszköz számos lehetőséget kínál az objektumok tetszés szerinti rendezésére.

Egyenlő távolságok
A terven az elemeket gyakran egyenletes térközökben kell elhelyezni. Ezek a parancsok segítenek pontosan felosztani a teret a kiválasztott elemek között.
al2022_equal-spacing_short.mp4-high.gif
2022-02-09_08h52_30.png
Többszörös másolási lehetőségek

Az ARCHLine.XP új funkciókkal támogatja a kiválasztott elemek többszöri másolását, például egy tengely mentén (X, Y vagy Z) és egy útvonal mentén.

Nyomtatási tervlap fejlesztések

Új lehetőségek a nyomtatási tervlapon – több épület szintjei egyaránt kiválaszthatók, valamint a falkitöltési minták is lokálisan megváltoztathatók.

mceclip12.png
mceclip2.png
Speciális anyagcímkék

A speciális anyagcímkék segítenek azonosítani a fal-, födém- és tetőrétegekhez használt anyagokat.

Helyszín: Dokumentáció - Lista - Használt anyagok

A címke elhelyezése után frissítheti annak tartalmát, ha jobb gombbal kiválasztja a címkét, és rákattint a Címke frissítése parancsra.

Microsoft OneDrive felhőalapú tárhely támogatása

A OneDrive felhőalapú tárolási szolgáltatás közvetlenül a Windows operációs rendszerbe van beépítve.

A bejelentkezés után, az összes OneDrive-fájlhoz közvetlenül hozzáférhet az Intézőből, és eldöntheti, hogy mely fájlokat szeretné tárolni a helyi számítógépén, és melyek maradhatnak a felhőben.

Az ARCHLine.XP támogatja mind a Google Drive felhőalapú tárolási szolgáltatást, mind a OneDrive-ot.

mceclip1.png